“Dyp næring Indre kraft”

En 3-dagers workshop om hvordan skape en næringstett hverdag som støtter kvinnelig fysiologi, og som smaker godt!

Gjennom konkrete verktøy og kjøkkenvisdom ønsker jeg å inspirere flere kvinner til virkelig å ta vare på seg selv, sin kropp og sin hormonelle helse. Intensjonen er å dele erfaringer rundt praksisen med å få i seg nok næring og energi, i stedet for å følge restriktive dietter.

Dette fokuset handler ikke bare om å ha en kropp som fungerer optimalt, men også om å ha overskudd til å møte livet med hele seg.

Videre handler det vel så mye om å skape tilknytning til jorden og sesongene, og til vår egen kropp. Den daglige matlagingen er en kjærlighetserklæring til oss selv og de rundt oss.

Kunnskapen jeg deler, bygger på et pro-metabolsk perspektiv, tilpasset nordisk, sesongbasert tradisjonskost. Med fokus på hvordan spise for stabilt blodsukker og harmonisk energiflyt.

Siden mat langt ifra er alt, vil vi også snakke om hvordan elementer som lyshygiene, døgnrytme og regulering av nervesystemet spiller en rolle for vår indre balanse av hormoner og næringsstoffer.

Første møte blir digitalt. Her vil fokuset være på grunnleggende teori og forståelse av hvordan man best nærer en kvinnelig kropp, gjennom innsikt i makro- og mikronæringsstoffer. Videre vil vi diskutere hvordan måltidssammensetninger og råvarevalg bidrar til et balansert kosthold som støtter både stabilt blodsukker og hormonell balanse.

De fysiske samlingene vil ha fokus på å omsette den teoretiske kunnskapen i praktisk matlaging og gå dypere i hvordan vi kan optimaliserer ulike råvarer gjennom riktig prosessering. Vi skal lage mat sammen, dele kunnskap og erfaringer over grytene. En deilig blanding av læring og avslappet samvær, flettet sammen med tilberedning og nytelse av næringsrik mat.

På kjøkkenet skal vi utforske:

Surdeigsbrød

Hvordan bruke surdeig for å optimalisere bakst og kornprodukter (som surdeigsquiche, pannekaker, vafler og muffins)

Hvordan integrere kraft som næringskilde i hverdagen

Langkokte gryter og kraftbaserte supper

Sylting

Leverpostei

Balanserte mellommåltider og nærende, varme drikker

Hvordan bygge opp balansert måltider

Råvareinnhenting

Kurset avsluttes med et 2 timers digitalt møte hvor vi prater om hvordan implementering av det vi lærte går, samt tar opp eventuelle utfordringer og spørsmål som har dukket opp underveis.

“Meget inspirerende å bli introdusert for så mange gode og nyttige oppskrifter, et veldig potent kurs på mange måter!”

- Kursdeltager

Kurset vil foregå rundt min kjøkkenøy på Nesodden, 2 dager fysisk + 6 timer digitalt.

For våren 2025 er følgende kurs datoer satt opp:

Første dag på skjerm (introduksjon & teori):
Onsdag 12. mars kl. 16 - 20

På kjøkkenet:
Lørdag 22. og søndag 23. mars

Andre dag på skjerm (oppfølging & videre inspirasjon):
Onsdag 2. april kl. 16- 18

Pris: 4700 kr

Første dag på skjerm (introduksjon & teori):
Onsdag 30. april kl. 16 - 20

På kjøkkenet:
Lørdag 10. og søndag 11. mai

Andre dag på skjerm (oppfølging & videre inspirasjon):
Onsdag 21. mai kl. 16- 18

Pris: 4700 kr

Prisen inkludere 2 måltider + snacks og drikker de fysiske kursdagene, samt oppskriftshefte, surdeigsstarter og diverse prøver av tingene vi lager til å ta med hjem.